Malaga Landkaarten

Toeristische Informatie

Viceinte Aleixandre, winnaar van de Nobelprijs voor literatuur, beschreef ooit Malaga als ‘Ciudad del Paraiso’, Paradijs Stad. Deze beschrijving kan zeker kloppen wanneer men een wandeling maakt door de uitmuntende monumenten in de stad zelf. Malaga, stad die niet zo lang geleden de grens van een half miljoen inwoners overschreed, geniet van een van de beste klimaten in geheel Europa.

Elke tijd van het jaar is geschikt om een bezoek te brengen dankzij het uitstekende klimaat. De Heilige Week, ‘Las Fiestas de Agosto’; ‘La Fiesta de Verdiales’ (28 December)…maken deel uit van de attractie Malaga. In de laatste plaats en na er een bezoek te hebben gebracht, moet er over de gastronomie gepraat worden. De ‘Pescaito frito’ (gebakken vis) is zonder meer een van haar beste gerechten. Niemand kan Malaga verlaten zonder dan ook haar heerlijk verse ‘anchovies vitorianos’ (ansjovis) te hebben geproefd, exclusief te verkrijgen aan de kust van Malaga en dat deel uitmaakt van de grote variëteit aan gebakken vis (la fritura) samen met de gedroogde makreel (jureles), rode zeebarbeel (salmonetes), wijting (pescadillas), inktvis (pulpos) en pijlinktvis (calamares), alhoewel er vele combinaties bestaan.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga met kortingen gedurende het hele jaar!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Nadat we vorige week in Malaga een huurauto hadden opgehaald, hebben we gelijk onze vrienden in Nederland gebeld, zo’n mooie huurauto tegen zulke prijzen wilden zij ook!