Mallorca Landkaarten

Toeristische Informatie

Het eiland is 5 keer zo groot als de eilanden van Menorca en Ibiza bijelkaar, Majorca is ruwweg gevormd als een zadel. De Sierra de Tramontana, een grote bergketen met bergtoppen die wel 5.000 voet kunnen bereiken die loopt langs de Noordwestkust en een bergkam grenst aan de Zuidoostelijke kust. Tussen deze twee ligt een grote vlakte die in het begin van lente zich vult met bloeiende amandelbomen, die ook wel ´de sneeuw van Mallorca´ genoemd wordt.

Onder de Engelsen en Duitser heeft Mallorca een imago gekweekt als een goedkoop vakantieoord waardoor Majorca per jaar meer dan 10 miljoen bezoekers telt maar de reisindustrie is beperkt aangezien Mallorca een relatief klein eiland is. Mallorca heeft ook vele onbekende charmes zoals bijvoorbeeld in de bergen gelegen in het Noordwesten en in het binnenland: grotten, vogelreservaten, verlaten kloosters, kleine musea en dorpsmarkten geeft de toerist een alternatief gevarieerd aanbod.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca kan niet gemakkelijker zijn!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Onze reis naar Mallorca was zeer geslaagd. De vriendelijke bediening op het vliegveld is zeker het vermelden waard en ook jullie duidelijke website zonder kleine lettertjes.