Mallorca Torrent de Pareis & Randa

Toeristische Informatie

Torrent de Pareis. 2 kilometer ten oosten van Sa Calobra

Vanaf de kerk Sant Pere in Escorca, kunt U in de Torrent de Pareis naar beneden wandelen, een ravijn dat abrupt eindigt in de zee. Gebruik goed schoeisel, ga niet alleen en ga zeker niet wanneer er regen wordt verwacht. De Torrent transformeert zich dan in een rivier en veroorzaakt vele overstromingen in geval van een flinke regenbui.

Het is de moeite waard om terug te gaan via Sa Calobra en zo het laagste punt van de Torrent te zien zonder helemaal naar beneden te gaan. De weg gaat naar beneden in een reeks van scherpe bochten naar de Mediterraanse Zee waar de toeristische stad en stranden een afknapper zijn. Voor meer eenzaamheid, ga dan naar links vóór Sa Calobra en ga verder naar Gala Tuent, waar de enige ontwikkeling een vissershut is. Achter het verbindingspunt van Sa Calobra, gaat de weg verder door tunnels en naast waterreservoirs met prachtige uitzichten. Probeer terug te gaan via Fornalutx en Biniaraix voordat U Soller bereikt.

Randa. 26 kilometer Zuidoosten van Palma.

In het centrum van dit kleine plaatsje, ga naar rechts en volg een kronkelige weg naar Puig de Randa, waar zich drie verschillende kluizenaarshutten bevinden. Geniet van het uitzicht op het terras van het Franciscanerklooster van Nuestra Señora de Cura (staat bekend als El Santuari de Cura) op het hoogste punt. Dit was gedurende lange tijd een bedevaartsoord voor de zieken en gesticht in de 13e eeuw door Ramon Llull; de bibilotheek beschikt over waardevolle boeken die U wellicht kunt lezen in alle rust. Naast het terras bevinden zich een bar en een restaurant; het klooster verhuurt ook kamers en appartementen.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca is nog nooit zo Eenvoudig en Snel geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Jullie website is zo gemakkelijk en eenvoudig dat de keuze voor jullie bedrijf niet zo moeilijk is. Lage prijzen en de kwaliteit van de huurauto van mijn laatste vakantie maakt de keus voor DoYouSpain heel logisch!