Mallorca Vliegveld

Toeristische Informatie

Het vliegveld van Mallorca is een van de meest belangrijke van Spanje, zeker op het gebied van internationale vluchten waar Engeland en Duitsland de ´schuld´van hebben. Het vliegveld staat ook bekend om zijn hoge positie qua nationale vluchten. De hoofdterminal is onderverdeeld in 6 verdiepingen met verschillende gebouwen die met elkaar in verbinding staan met allerlei voorzieningen voor de passagiers. Sommige van deze voorzieningen zijn: vergaderzalen met de laatste audiovisueele ontwikkelingen, VIP ruimtes met de beste service, een grote en kwalitatief goede parkeergarage met verschillende zone´s voor bedrijven etc., en meer dan 25 winkels, 20 cafeterias en restaurants.

De geschiedenis van het vliegveld begon met het idee van de gouverneur om een postservice te beginnen tussen de Balearen en het vasteland. In de tweede helft van de 20e eeuw werd Aeromaritima Mallorquina de postservice Barcelona-Palma toegekend. In 1934 werd er een lijndienst gesticht om het toerisme in Majorcate stimuleren en één jaar later werd de route Palma de Mallorca – Madrid gesticht. Dit werd later weer veranderd naar Palma de Mallorca – Barcelona. Drie jaar latero penden Lufthansa en Iberia nieuwe routes voor militair gebruik. In 1958 opende het Son San Joan vliegveld van Palma haar deuren voor commerciële vluchten. Er was tot 1960 maar één Terminal totdat het vliegveld zich opende voor zowel voor het binnenlandse als het internationale verkeer.

Gedurende dit decennium werd het vliegveld uitgebreidt en in het begin van de jaren 70 had het vliegveld een capaciteit om 5 miljoen passagiers op te vangen. Gedurende de jaren 80 bleef het aantal passagiers maar stijgen tot meer dan 7 miljoen passagiers in het jaar 1980 en bijna 10 miljoen in het jaar 1986 en meer dan 15 miljoen in het jaar 1995. Deze constante groei zorgde hervor dat er een nieuwe Terminal geopend werd in 1997 ontworpen door Pere Nicolau Bonet met een uitstekende infrastructuur en vele voorzieningen en faciliteiten.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca met Kilometervrije Kilometers!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Geen kleine letterjes, uitstekende prijzen, goede service, duidelijke website. Genoeg redenen om jullie aan al mijn vrienden en familia aan te bevelen!