Mallorca Valldemosa

Toeristische Informatie

Valldemosa. 18 kilometer ten noorden van Palma.

De Real Cartuja (het Koninklijke Klooster) werd gesticht in 1339 maar toen de monikken in 1835 werden verdreven, werd het geprivatiseerd en werden de cellen verblijven voor de reizigers. Later werden ze verhuurd als appartementen voor de zomer, zoals ze heden ten dage zijn gebleven. De meest beroemde huurders waren Frederic Chopin en de Franse romanschrijfster George Sand, die hier drie moeilijke maanden doorbracht (zowel het weer als hun relatie werden beschreven als stormachtig) in de winter van 1838-39. Het VVV, op het plein naast de kerk, verkoopt de entree om verschillende attracties van het klooster te bezichtigen.

De tour onder leiding van een gids begint in de kerk. Let goed op het met fresco´s beschilderde schip, de monnik die deze heeft geschilderd was de zwager van Goya. De volgende stop is in de kloostergang en is misschien wel de meest typische: een apotheek uigerust door de monikken in 1723 en bijna nog geheel bewaard. Verderop vinden in een brede gang de verblijven van Chopin en Sand, gemeubileerd in antieke stijl. Alleen de piano is nog origineel en het transport van Frankrijk naar Valdemossa was een hele klus. In een andere reeks appartementen vinden we het locale museum, met mementos van de aartshertog Luis Salvador en een collectie van oude drukletters.

Vanuit hier kunt U terugkeren naar het sierlijk gemeubileerde paleis van Koning Sancho, waar zich verschillende kamers bevinden gebouwd door koning Jaume II voor zijn zoon Sancho. Met een kleine pianovoordracht van werken van Chopin wordt deze rondleiding (optioneel) beeindigt, behalve op maandag en donderdagmorgen wanneer de Mallorcaanse volksdansers optreden.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca zou niet een kwestie van geluk moeten zijn!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Een weekend was te kort om heel Mallorca te zien. De mooie natuur en de goede huurauto is zeker een reden waard om terug te komen via DoYouSpain!