Mallorca Son Marroig & Alfabia

Toeristische Informatie

Son Morroig. 4 kilometer ten Westen van Deia.

Ten Westen van Deia ligt Son Marroig, één van de landgoederen van de Oostenrijkse aartshertog Luis Salvador (1847-1915), die op jonge leeftijd in Mallorca verzeilde en verliefd werd op het eiland. De aartshertog sprak maar liefst 14 talen en was een productief schrijver en bovendien verkreeg hij landgoederen en bouwde hij immense huizen, voornamelijk langs de Westkust en bij elk huis bouwde hij een mirador waar men spectaculaire uitzichten over de Mediterraanse Zee heeft. Tegenwoordig is Son Morroig een museum met de collectie van Mediterraanse pottenbakkerij en keramiek van de aartshertog maar ook oud Mallorcaans meubulair en schilderijen. Vanaf de laatste week in Juli tot aan de eerste week in October wordt hier het Deia Internacional Festival gehouden met klassieke concerten.

Vanaf de mirador kunt U, 1.000 voet naar beneden, Sa Foradada zien. Deze spectaculaire rotspartij doorboord met een groot gat was de plek waar de aartshertig zijn jacht aanlegde. Een pad, beginnend bij de cafeteria nabij de parkeerplaats, leidt U naar Sa Foradada (1 uur naar beneden, 1 ½ uur naar boven). Vier kilometer verderop (2 ½ mijl), achter het restaurant C´an Costa aan de rechterkant, bevindt zich één van andere miradors van de aartshertog, Ses Pites, zo benoemd vanwege de aanwezigheid van prikkerige cactusplanten in de nabije omgeving.

Jardins d´Alfabia. 4 kilometer ten Noorden van Raixa aan de rechterkant.

Wanneer U de treden oploopt die naar het paleis Raixa leiden, dan zult U een enorme gewelfd waterreservoir zien dat gebouwd is door een Moorse opperheer om zijn tuinen te besproeien. Een pad leidt naar een cafeteria en gaat dan naar een klein, dichtbebouwd bos. Het meest opmerkelijke omtrent de tuinen van Alfabia is dat zij zich zelf onderhouden aangezien het water zeldzaam is in dit klimaat. Het huis is gemeubileerd met antieke meubels en met geschilderde paneles bekleedt.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca met Kilometervrije Kilometers!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Hartelijk dank DoYouSpain! Zonder jullie prachtige huurauto hadden we nooit heel Mallorca kunnen bezichtigen!