Mallorca: Restaurants

Toeristische Informatie

Mallorca Restaurants

Koldo Royo. Gedecoreerd met moderne kunst, kijken de klanten uit over de zee door glazen muren in deze chique en geelkleurige eetgelegenheid. De kok en tevens eigenaar van dit restaurant goochelt met specialiteiten uit het Baskenland zoals lamprei, gezouten kabeljauw, gebakken heek, pens en gefarceerde kwartel ; kies voor de cochinillo confitado con salsa de miel (geroosterd speenvarken met een honingsaus) of de merluza con risotto de calamar (geroosterde heek met de zwarte inkt van de pijlinktvis).

Porto Pi. Dineren in deze oude Mallorcaanse villa in het gebied Terreno, 1 kilometer ten westen van de Plaza Gomila, is net als dineren in een privé-huis. De elegante entreehal cq. salon geeft toegang tot verschillende eetzalen die gekenmerkt worden door hoge plafonds met ronde tafels en olieverfschilderijen en waar in de zomer op het terras gedineerd wordt. Foie gras specialiteiten zoals foie met een laagje honing en olijfolie op basis van saffraan (Foie con emulsion de miel y aceite de oliva azafran) en foie in combinatie met een salade besprenkeld met amandelolie (foie con ensalada al aceite de avellanas).

Caballito de Mar. Aan de overkant van de Llotja in het centrum van de haven van Palma, bevindt zich deze praktische eetgelegenheid die zich concentreert op dikke caldereta de pescado (stoofschotel van vis) en visverzinsels van allerlei soorten. Probeer eens de rodaballo en vino bianco (gekookte tarbot in witte wijn). Deze gelegenheid wordt veel bezocht door lokale inwoners en toeristen; het enige nadeel is de nabijheid van het drukke verkeer.

La Boveda. In een achterstraat nabij de Llotja, is dit in de schaduw gelegen restaurant uitermate geschikt voor lichte of zwaar op de maag liggende tapa´s en complete maaltijden. Schaal -en schelpdieren zoals geroosterde tonijn geserveerd met een tomatensaus en licht verteerbare gerechten (salads en groenten) worden ook geserveerd.

Cafe la Lonja. Zowel het zonnige terras tegenover de Llotja, een uiterst bevoorrechte locatie, als het restaurant binnen in een Orient Express trein stijl zijn uitstekende plekken om iets te drinken, of een tapa, baguette, sandwich of een salade te nuttigen. Het is een uitstekende plek om af te spreken en de lange zomeravonden door te brengen.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca is nog Nooit zo veilig geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Gedurende een week hadden we het genoegen om een gloednieuwe huurauto te rijden in Mallorca en waarvoor we jullie hartelijk willen danken. Jullie duidelijke website en onze positieve ervaring hebben ervoor gezorgd dat onze hele familie via jullie zal boeken.