Alicante Denia

Toeristische Informatie

Denia is gelegen aan de Mediterraanse kust, ongeveer op 100 kilometer afstand van Alicante en op 95 kilometer van Valencia. De trekpleisters van Denia zijn bijvoorbeeld: Torre del Mig, het kasteel, het Archeologische museum, la Almadraba, archelogische overblijfselen en het Etnische museum. In Denia is de invloed van de zee nog zeer zeker te zien door de aanwezigheid van de vis - en jachthaven, de vele pieren bij de zeilclub en een prachtige promenade.

Alicante autohuur is perfect om de drie stranden van Denia te bezoeken: Het strand van Les Marines is een open fijn zandstrand van 2,5 kilometer lang die in verbinding staat in het zuiden met het strand Albaranas en in het noorden met het strand Bovetes. Het strand Les Rotetes, gelegen ten zuiden van Denia is gevormd door kleine en mooie baaien waar men perfect kan duiken en de zeilsport kan beoefenen en kleine beekjes met helder blauw water waarvan weinig mensen op de hoogte van zijn. Tenslotte het strand van Les Deveses met een sterke wind waardoor zeilsport en windsurfing volop beoefend kan worden, het strand wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van ronde stenen.

Festiviteiten in Denia: Bous a la Mar (in Juni), Fallas, Moren en Christenen en de Hogueras de San Juan. Er zijn ook twee bedevaartstochten: naar Santa Lucia en naar Santa Paula.

De stad zelf bevindt zich aan de voet van een heuvel gekenmerkt door de aanwezigheid van een kasteel, een fort die de overblijfselen heeft bewaard van alle mensen die daar door de geschiedenis heen hebben geleefd. Dit kasteel wordt ook wel het Paleis van de Gouverneur genoemd, vanaf het hoogste punt hebben de bezoekers een prachtig uitzicht over Denia. Sommige voorbeelden van de mooiste monumenten van de stad: De kerk Asunción daterend uit de 19e eeuw; de Atarazanas (werf) uit de 17e eeuw; de kerk genaamd San Antonio en het neo-klassieke stadhuis daterend uit de 19e eeuw.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante Zonder Annuleringskosten!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

We waren erg tevreden over jullie service en de huurauto. Ook in de toekomts zullen we gebruik maken van jullie diensten en we zullen jullie zeker aanbevelen.