Alicante Terra Mitica

Toeristische Informatie

Terra Mitica is tegenwoordig het meest belangrijke themapark in Alicante. Het is verdeeld in vijf verschillende gebieden, vier van de vijf gebieden omringen een groot meer dat de Mediterraanse Zee moet voorstellen en het vijfde gebied moet worden gezien als het Iberische schiereiland. Via het meer kunnen de bezoekers met veschillende schepen naar alle locaties in het park. Deze schepen weergeven de ontwikkeling van de Mediterraanse zeilcultuur gedurende de geschiedenis. De bezoekers kunnen ook echter zonder probleem het park verkennen te voet.

Alhoewel het hele park gelijksoortig is, heeft elk gebied haar eigen kenmerken. Op deze manier kunnen we de culturen leren kennen van: Egypte (periode van de farao's), het Egypte van de piramides, van de sfinxen, van de haven van Alexandria, van de bazaaren… Griekenland (de plaats van de goden), welkom in het mythologische Griekenland. Wees voorbereidt om te genieten van de meest indrukwekkende legendes in de Helleense cultuur... Rome (het grensgebied), wanneer U de brug van Merida overloopt, treedt U binnen in het grote Romeinse rijk waar U alle pracht en praal van deze beschaving die de wereld overheersde kunt bezichtigen… Iberia(warmte), in Iberia kunt U genieten van de verschillende bevolkingsgroepen en tradities op deze aardbol.

De Trots van Alicante: de gebouwen, de wegen, de bomen en beeldhouwwerken zijn essentieel in de sfeer van het park. De decoratie is afhankelijk van de locatie in het park en geeft ons het idee dat we in een ander tijdperk leven. De animatie in de straten geeft de bezoeker de mogelijkheid om deel te nemen en een hoofdrol te spelen. Er zijn ook ontspanningsgebieden en andere faciliteiten in het park.

Terra Mitica is de enige locatie in Alicante waar de toeristen kunnen genieten van de typische gerechten van elk continent, Luxur, in Egypte om de Hummus of de Tahina lamsvlees te proeven, De Acropolis, in Griekenland met haar Tzatziki of de Suvlaki, Via Apia in Rome waar kabeljauw wordt geserveerd in Venetische stijl, L'Almadrava in Iberia, een replica van de Arrayanes Patio in de Alambra waar bezoekers vis en rijst kunnen proeven, Corfu op de eilanden. Er zijn natuurlijk ook andere restauranten zoals fastfood, broodjeszaken waar ook verfrissingen worden verkocht.

Naast deze nieuwigheden, moeten we zeker niet vergeten dat er meer dan 30 attracties te vinden zijn, meer dan 100 optredens per dag, 80 restaurants, 18 winkels waar men typische souvenirs uit de provincie van Alicante kan verkrijgen en vijf ruimtes om gratis spelletjes te spelen. Vorig jaar werden er meer dan 22.000 toegangskaarten verkocht. Het park heeft vele voorzieningen zoals een crèche, kluisjes, kinderwagenverhuur, dierenoppas, verloren en gevonden voorwerpen etc.

Enkele tips voor de toeristen die Alicante bezoeken om het park te gaan bezichtigen: het is erg belangrijk om de tijdschema's van de optredens in de gaten te houden, er niet om geven om wat tijd te besteden aan het analyseren van de plattegrond van het park en alles goed te plannen. Bij elke attractie kunt U een affiche vinden met het aantal minuten wat nodig is om binnen te komen. Dit is om de toeristen een idee te geven hoe lang ze moeten wachten voordat ze de attractie binnen kunnen gaan.

Openingstijden
Maart, April, Mei, Juni, Juli 1-18, 8-30 September, October, November, December: van 10:00 tot 20:00 uur. 19-31 Juli, Augustus, 1-7 September: van 10:00 tot 24:00 uur.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

De goede service op het vliegveld en de mooie auto maar ook jullie hulp over de telefoon hebben ons overtuigd en binnenkort maken we weer een nieuwe reservering!