Alicante Bevolking

Toeristische Informatie

Alicante is altijd een stad geweest die haar bezoekers welkom heette. Oorspronkelijk kwamen de bezoekers met de trein uit heel Spanje met het vooruitzicht om te genieten van zon, zee en strand. Later, in de 20e eeuw, werden reguliere vluchten geregeld met Zuid-Europa en Noord-Afrika.

Tegenwoordig bezoeken één miljoen toeristen Alicante over de hele wereld door middel van elke manier van transport, gebruik maken van de moderne snelwegen, de comfortabele sneltreinen, cruiseboten of vliegtuigen. Alicante is de vestiging geworden van vele organisaties, waaronder de belangrijkste van de Europese Unie.

Een van grootste trekpleisters van Alicante is het klimaat. Alicante kent hete zomers, begeleidt door een koele bries, zachte winters en een warme herfst en lente met de zon altijd als getuige hiervan, die Alicante die speciale glans geeft die zoveel bezoekers heeft aangetrokken.

De heldere hemel geeft een speciaal effect aan de blauwe zee, de aanwezigheid van palmbomen en de okerkleur van de fijne zandstranden of de rotsachtige berg Benacantil. Zwemmend in de schone en rustige Mediterraanse Zee of flanerend aan de boulevard is een goede en gezonde reden om aan de rust van uw lichaam te werken. Deze natuurlijke omstandigheden en een uitstekend aanbod van accommodatie, maakt van Alicante een topbestemming voor de toerist maar ook een uistekende locatie voor vergaderingen en conferenties.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante pas betalen bij het ophalen van uw auto!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Hartelijk dank voor de hulp bij het regelen van een huurauto bij onze last-minute vakantie. We zullen zeker weer gebruik maken van jullie bedrijf volgende keer!