Alicante Lichtstad

Toeristische Informatie

De Lichstad bevindt zich in de buitenwijken van Alicante en is ontworpen om allerlei audiovisuele producties te ontwikkelen, van degene met een laag budget tot aan internationale producties met een hoger budget, zoals Amerikaanse films. Dit complex werd geopend in het jaar 2004 voor haar eerste filmproducties. De Lichtstad heeft een groot aanbod in studies en cursussen zoals een academische title in Audiovisuele Communicatie in samenwerking met de Universiteit Miguel Hernandez in Elche. Uitgerust met de meest moderne technieken en middelen op het gebied van filmproductie, uitgebreide faciliteiten en natuurlijke omstandigheden, is het audiovisuele complex, genaamd Lichtstad, het grootste van Europa en heeft het alles tot haar beschikking om een referentie te worden in de filmindustrie.

Het complex geeft Alicante het voordeel dat in één locatie alle faciliteiten en noodzakelijke infrastructuur aanwezig zijn om zo de productiekosten te verminderen. Er zijn ook faciliteiten voor het produceren van scenes onder water waarmee dit complex uniek is in haar soort over de hele wereld.

Tegenwoordig is de Lichtstad een werkelijkheid waar vele bekende films zijn opgenomen. De Lichtstad is nu opgenomen in grote promotionele evenementen zoals het filmfestival in San Sebastian, de Mostra in Valencia en de Internationale Beurs voor Toerisme. Bovendien heeft de interesse van vele filmregisseurs in de Lichtstad ervoor gezorgd dat men nu bezig is met de uitbreiding van de Lichtstad.

De totale begroting van de Lichtstad is rond de 270 miljoen EUR. Een investering van 18 miljoen EUR is noodzakelijk om een nieuw complex te bouwen om zo de studenten te voorzien van ruimte waar les gegeven kan worden, laboratoriums, filmcabines, radio -en audiovisueele studios en andere voorzieningen. Zonder twijfel, één van de meest complete scholen in heel de wereld.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante met Gloednieuwe Huurauto's!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Onlangs een auto bij jullie gehuurd en jullie naam ook aanbevolen aan mijn familie. Jammer dat jullie geen auto´s verhuren in de rest van Europa.