Alicante Panorama

Toeristische Informatie

Aan de promenade kunnen de toeristen de lift vinden die omhoog gaat tot het bovenste gedeelte van het kasteel, gelegen op 166 meter boven zeeniveau. Binnen de muren zijn er drie gedeeltes: De Revellin del Bon Repos uit de 18e eeuw is het eerste gedeelte, in de daaropvolgende, de leefruimte van Felipe II, de Uitkijktoren, de Wapenruimte en de oude kluizenaarshut van Santa Barbara. Om de tocht te beeindigen, bevindt zich in het hoogste gelegen gedeelte de borstwering van de Engelsen, de Adelijke Kamer en het verblijf van de Gouvernour (tussen de 6e en 8e eeuw). Hiervandaan kunnen de toeristen de beste uitzichten over de stad van Alicante verkrijgen. U kunt echter ook andere activiteiten ondernemen op deze berg, zoals een flinke wandeling door de prachtige typische Mediterraanse flora en fauna, genaamd het Park van Ereta. Dit park is zo aangelegd dat het ook als een ontmoetingsplek wordt gebruikt dankzij de aanwezigheid van een cafeteria, restaurant en ook verschillende schaduwplekken en ligt bovendien naast de meest typische wijk van Alicante, Santa Cruz.

De intact gebleven en goed onderhouden gebouwen gedurende de eeuwen is een reden meer om een wandeling te maken door de stad van Alicante. Haar gemeenteraad dateert uit de 18e eeuw, bekend om haar barokke stijl maar voornamelijk om haar twee zijtorens uit 1772. Een curiositeit is de eerste tree van de hoofdingang, die als maatstaf wordt gebruikt om het zeeniveau in heel Spanje te meten. Op vijf minuten loopafstand van de gemeenteraad kunnen de toeristen de kerk van Santa Maria bezoeken, de oudste in de stad. Deze kerk wordt gekenmerkt door haar gotische stijl en is gebouwd op de resten van een oude moskee en herbergt waardevolle voorwerpen zoals haar barokke façade, de Italiaanse doopzuil uitgevoerd in wit marmer en het gothische koor. En nu we het toch over kerken hebben, in dezelfde omgeving bevindt zich ook de kathedraal San Nicolás dat van oorsprong een kluizenaarshut was.

Het Museum Asegurada bewaart een kunstverzameling daterend uit de 20e eeuw, in het Paleis Gravina bevindt zich het Museum van de kleine kunst, ook wel bekend als MUBAG die de belangrijkste voorbeelden uit de schilder -en beeldhouwcultuur uit Alicante herbergt daterend van de 16e eeuw tot aan de 20e eeuw. Gedurende de laatste jaren heeft het Lichtmuseum in Alicante een tentoonstelling gewijdt aan de folkloristische feesten uit Alicante.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante met de laagste Prijzen ooit!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Uitstekende service, goede prijzen, nieuwe auto´s, duidelijke website…In Alicante uiterst vriendelijke bediening, DoYouSpain heeft het aardig voor elkaar! We zullen jullie zeker aanbevelen.