Alicante Javea

Toeristische Informatie

Javea kan trots zijn op het behoud van haar mediterraanse accent. Net zoals allerlei steden uit de provincie van Alicante, staat ook Javea bekend om haar rijke en historische erfenis in het oude stadscentrum, de stad koestert bovendien de vele meters strand naast de mooie baaien. De bezoeker die de voorkeur geeft aan de wilde natuur kan zijn hart ophalen door de mooie route, genaamd Miradors, te nemen of door te oude windmolens te bezichtigen. Javea beschikt over 11 windmolens, waarvan de meeste in de 18e eeuw zijn gebouwd en die gebruikt werden om de tarwe te walsen. Hun locatie was zodanig bestudeerd vanwege de aanwezigheid van sterke winden in dit gebied. Sinds het jaar 1911 wordt er niet meer met windmolens gewerkt en tegenwoordig worden ze gebruikt als een toeristische trekpleister.

De stad Javea zelf biedt de bezoeker verschillende mogelijkheden aan om van het verblijf te genieten: grote stranden en baaien met haar charme, lokale gerechten op basis van vis, verschillende watersportmogelijkheden en zowel andere ontspannende activiteiten en niet te vergeten haar historische erfenis in het stadscentrum en uiteraard de rustgevende omgeving. Het is dan ook niet nodig om te zeggen, dat Alicante autohuur de perfecte manier is om te genieten van het historische centrum, middeleeuwse gebouwen in gothische stijl en modernere bouwstijlen daterend uit de 18e eeuw zijn getuige van de belangrijke ontwikkeling van dit stadje, vanaf de verovering door Jaime I tot aan de zeer actieve handelshaven.

De natuur speelt een grote rol in Javea en biedt bovendien ook vele mogelijkheden voor de tourist. Het strand van de zandbank is één van de meest bezochte in Alicante, wel 600 meter lang en met rotsachtige baaien met warm en helder water. Liefhebbers van wandelen vinden een uistekend aanbod in de 14 uitkijkpunten langs de kust die de interesse opwekt van elke tourist en waar men onder het genot van de zon prachtige uitzichten heeft over de Costa Blanca.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante met de totaalprijs die U bevestigd kreeg!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Ook al zijn drie dagen veel te kort om alles te zien in Alicante, toch was ons uitstapje geslaagd en dat mede door die gloednieuwe huurauto!