Alicante Terra Natura

Toeristische Informatie

De 'droomreis' bevindt zich in Alicante, de beleving dat U zich in een ander continent bevindt zonder zich te verplaatsen uit Alicante. Het doel van dit park is het in contact brengen van de bezoekers met de wilde dieren zonder een dierentuin te bezoeken. Het themapark Terra Nature is een ongekende keus. In Benidorm, de toeristische hoofdstad van deze Mediterraanse regio, is een leidinggevend ontspanningscomplex het eerste thematische park van dit soort geworden in heel Europa. Het natuurpark heeft een oppervlakte van 32 hectares en heeft meer dan 54 miljoen EUR gekost.

Terra Nature heeft een moderne uitstraling en biedt bovendien de mogelijkheid om verschillende eco-systemen te leren kennen, beschavingen en culturen over de hele wereld zonder Alicante te verlaten. Het Natuurpark is verdeeld in continenten voorafgaand aan een toegangsgebied geinspireerd in de oorsprong van de aardbol: Pangea. Elk thematisch gebied weergeeft met de hand op het hart de straten, dorpen, gebruiken en de cultuur van de inwoners en waardoor men van Terra Nature veel leren kan. Deze beeldgevingen komen dan ook weer terug in de shows die aan de bezoekers worden vertoond. In Terra Nature maakt alles deel uit van de show en kan iedereen deelnemen aan deze show. Gedurende het verblijf kunnen de bezoekers ook genieten van shows waar de dieren aan deelnemen, voornamelijk demonstraties van wat zij werkelijk doen in hun natuurlijke omgeving. Het Natuurpark heeft vele restaurants maar ook themawinkels waar mementos en souvenirs van Terra Natura kunnen worden verkregen.

De bezoeker heeft ook de mogelijkheid om gelijke reproducties te bekijken van de oorspronkelijke natuuromstandigheden met meer dan 1500 dieren uit meer dan 200 verschillende soorten die samenleven in het Natuurpark, 50 hiervan worden bedreigd door totale uitroeing. Zonder ook maar een enkele afscheiding tussen de dieren en de bezoekers, is het directe contact één van de grote trekpleisters. Het Natuurpark beschikt over 62 professionals waaronder dierenartsen, verzorgers, trainers en biologen die als enige doel hebben om op de gezondheid van de dieren te letten. Dit is dan ook zonder meer een bezoek waard in Alicante.

Wanneer men de entreehal voorbijloopt, zullen de bezoekers fantastische esthetics vinden gedomineerd door roodachtige en bruinachtige tonen, een prachtige vulkaan begeleidt door enorme metaalachtige insecten en enorme planten die de wereld domineerden in het begin van de wereld.

Vanaf daar is de eerste bestemming Europa. U arriveert bij het Europese continent door Kalicameni, een denkbeeldig Grieks stadje (geinspireerd door Santorini) gebouwd op de heuvelrug van een berg met gebieden op verschillende hoogten en mete en prachtig uitzicht over de Mediterraanse Zee.

Namastepur, een stadje geinspireerd door de regio van Rajastan bevindt zich in de thematische regio van Azië, met een overdaad aan geuren en kleuren die de hele wereld verzadigd. Marktlui, slangenbezweerders, tijgers en fakirs brengen de spiritualiteit over die heerst in dat continent en dat verandert in een kampement van houthakkers met olifanten en mammoeten. Vanaf dit kampement beginnen twee paden die ons naar de scenes brengen van Zuid-Azië, met bossen, zoogdieren en reptielen. In dit gebied kan de bezoeker contact hebben met de mangoeste, de koninklijke cobra, krokodillen, neushoorns, tijgers en nog veel andere diersoorten.

Het water en de aarde zijn voor Europa en Azië datgene wat voor America de lucht is, het derde continent dat Terra Natura ons laat zien. Hier vinden we Copaltenango, geinspireerd in La Antigua (Guatemala) en Granada (Nicaragua) met optredens van de bevolkingsgroepen de Maya's. Een spectaculaire tempel in ruines binnengevallen door het bos wacht op ons en ook de toekans, flamenco's, rode spatels, ocelotten, ara's en de prachtige jaguar.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante is nog Nooit zo veilig geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

DoYouSpain is gewoon waar voor je geld. Deze website is een must voor elke bezoeker die Spanje gaat bezoeken!